
7 triků s pánvemi WOLL, které (možná) neznáte
TIP 1: ENERGIE
Rychlé kulinářské pochoutky s malým množstvím energie: Vaření s kvalitou a rozumem!
- V profesionálních litinových výrobcích WOLL se teplo mimořádně dobře odvádí a uchovává – můžete tak udržovat teplotu při nižším stupni ohřevu a vařit mimořádně úsporně. Například spotřebujete o 1/3 méně energie než u běžných litinových pánví.
- Používejte profesionální litinové výrobky WOLL s podstavci odpovídajícími průměru varné desky. Příliš velké pánve zbytečně spotřebovávají energii. Díky vysoké kvalitě a dobré tepelné vodivosti tepelné základny WOLL je však teplo rovnoměrně rozváděno i na o něco menších plotýnkách – dokonce i na čtvercových pánvích nebo oválné pánvi na ryby!
- Na plynové varné desce by průměr plynového plamene neměl být nikdy větší než průměr základny profesionálního litého výrobku WOLL.
- Díky obzvláště silnému tepelnému dnu WOLL zůstává jídlo dlouho teplé, i když je varná deska vypnutá.
- Zvolte velikost hrnce odpovídající obsahu. V ideálním případě by měl být hrnec naplněn do 2/3.
- Zeleninu, jako jsou brambory, mrkev nebo květák, je nejlepší vařit v páře s malým množstvím tekutiny nebo bez ní v uzavřeném hrnci nebo v zapékací misce – šetří to energii, je to zdravější a chutnější. Doba vaření se také zkrátí o 30-40 %.
TIP 2: TEPLOTA
Správná teplota při smažení: Profesionální lité výrobky WOLL se obzvláště rychle zahřívají!
- Profesionální litý výrobek WOLL krátce zahřejte, když je prázdný, na nejvyšší stupeň ohřevu. Kvalitní tepelná základna se velmi rychle a rovnoměrně zahřívá.
- Včas přepněte zpět na požadovaný stupeň ohřevu a přidejte tuk nebo olej a jídlo.
Proveďte test kuchyňskou lžící: Chcete-li zjistit, zda má tuk nebo olej správnou teplotu, podržte v tuku suchou dřevěnou lžíci. Pokud se všude kolem tvoří malé bublinky, je tuk dostatečně horký. Nesmí se z něj začít kouřit, protože pak začne hořet!
- Pro smažení masa bez tuku zahřívejte profesionální litý výrobek WOLL přibližně 2 1/2 minuty na nejvyšším stupni.
- Nyní můžete snížit teplotu přibližně o 30 %.
- Upozorňujeme, že maso musí mít pokojovou teplotu.
- Nyní vložte maso do profesionálního litého výrobku WOLL – zpočátku se bude mírně lepit.
- Když se snadno odlepí ode dna, otočte ji a opečte ji i z druhé strany
- Nyní maso smažte, dokud nedosáhne požadovaného stavu propečení. Krvavé: při zkoušce palcem neklade žádný odpor; růžové: mírný odpor; propečené: maso se sotva podvoluje
- Po upečení nechte maso přibližně 5 minut odpočívat v troubě při 90 °C

TIP 3: TUKY a OLEJE
Užívejte si zdravě: Vyberte si správně, protože ne všechny tuky mají rády teplo!
V závislosti na přípravě zvolte olej nebo tuk, který snese požadovanou teplotu vaření. Je to proto, že tuky a oleje mají různou tepelnou stabilitu, známou také jako bod zakouření – to je teplota, při které začíná hoření tuku viditelným kouřem.
Pro horkou kuchyni, např. pro smažení masa nebo přípravu zeleniny ve woku, se doporučují zejména tuky a oleje s vysokým bodem zakouření:
- olivový olej (kouřový bod 242 °C)
- řepkový olej – rovněž velmi doporučovaný odborníky na výživu (bod zakouření 240 °C).
- rafinovaný slunečnicový olej, kokosový olej, olej z kukuřičných klíčků, sójový olej nebo arašídový olej (220-232 °C).
- palmojádrový tuk (220 °C)
Další oleje k šetrnému smažení, např. ryb nebo kuřecích prsou, nebo k přípravě smažených pokrmů, jako jsou smažené brambory nebo zapékané pokrmy:
- olej z hroznových jader (190-210 °C)
- přepuštěné máslo (do 205 °C)
- extra panenský olivový olej (do 190 °C)
- máslo a margarín snášejí teplo pouze kolem 160 °C a často se používají při přípravě vaječných pokrmů, zapékaných a moukou obalovaných jídel nebo k jemnému dušení zeleniny.
Upozornění:
Dietní tuky a dietní margaríny a většina panenských nebo za studena lisovaných olejů (např. panenský světlicový nebo slunečnicový olej) nejsou obecně vhodné ke smažení! Vždy dodržujte pokyny výrobce uvedené na obalu.
Hořící tuk nehaste vodou, ale hasicím přístrojem, dekou apod.
Kde koupit pánve WOLL? Doporučujeme tyhle e-shopy:
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|
TIP 4: ODOLNOST
Profesionální lité výrobky WOLL jsou robustní a odolné. Díky patentovanému tvrdému těsnění dna je povrch mimořádně odolný proti pořezání a oděru. Pokud se na povrchu objeví drobné škrábance, můžete výrobek bezpečně používat dál – aniž by došlo ke zhoršení vlastností při vaření a pečení Profesionální lité výrobky WOLL neobsahují PFOA (v souladu se zákonnými limity podle VO (EG) č. 1907/2006).
Díky odolnému tmelu WOLL můžete bez problémů používat všechny kuchyňské pomůcky, ať už jsou ze dřeva, plastu nebo dokonce kovu. Nebo použijte naše praktické silikonové kuchyňské pomůcky WOLL – jsou vysoce tepelně odolné, snadno se čistí, jsou hygienické a ještě více prodlužují životnost našich výrobků.
TIP 5: ČIŠTĚNÍ
Čištění profesionálních litých výrobků WOLL: Jednodušší už to být nemůže!
Díky vysoce kvalitnímu nepřilnavému povrchu stačí po každém použití použít horkou vodu a trochu prostředku na mytí nádobí a vše je v mžiku čisté. Všechny profesionální lité výrobky WOLL jsou však vhodné i pro mytí v myčce nádobí. Před prvním použitím výrobek WOLL třikrát důkladně vyvařte.
TIP 6: INDUKCE
Vaření na indukci: Úspora energie – čistší – rychlejší!
I když vaříte na indukci, profesionální lité výrobky WOLL jsou to pravé. Při vaření s indukčním nádobím WOLL vzniká silné magnetické pole přímo v celoplošné indukční základně. To znamená, že teplo je generováno přesně tam, kde je potřeba, a je rovnoměrně rozváděno. To znamená, že ušetříte energii a můžete ohřívat jídlo ještě rychleji a více.
a přesněji. Nečistoty na sporáku kolem profesionálního litého výrobku WOLL lze snadno odstranit, protože tato oblast zůstává téměř studená.
Ale pozor: Indukční varné desky jsou často vybaveny snímači magnetického pole na okraji, které zjišťují, zda je nádobí vhodné pro indukci. Průměr varné desky by proto měl odpovídat velikosti dna nádobí. V opačném případě nebude uznán jako vhodný pro uvedení do provozu.
Aby nedošlo k poškození indukční varné desky, zvedejte profesionální lité výrobky WOLL při jejich přemísťování vždy.

TIP 7: BEZPEČNOST
Při smažení:
Použijte vysoký hrnec nebo pekáč. Naplňte ji tukem maximálně do poloviny, abyste se vyhnuli popáleninám z přetékajícího tuku. Upozornění: Nepřehřívejte tuk (max. teplota tuku 180 °C). Nepoužívejte poklici.
Odlévané zvedací rukojeti a rukojeti z nerezové oceli:
Chňapky používejte vždy s profesionálními litými výrobky WOLL s odlitými zvedacími rukojeťmi (lité rukojeti) nebo s rukojeťmi z nerezové oceli, protože se díky dobré tepelné vodivosti zahřívají. Pevné rukojeti, boční rukojeti a knoflíky víka jsou odolné vůči troubě do 220 °C.
Odnímatelné rukojeti profesionálních litých výrobků WOLL nejsou odolné vůči troubě. Pro použití v troubě je vždy nutné sejmout odnímatelné rukojeti.
Kde koupit pánve WOLL? Doporučujeme tyhle e-shopy:
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|
10 VÝHOD TITANOVÝCH PÁNVÍ
- Masivní, tvarově stálé, pro svou kvalitu vhodné i pro profesionální kuchaře
- Extra rezistentní nepřilnavý povrch pro zdravé vaření bez tuku
- Tvrzený, odolný proti poškrábání, vyroben bez PFOA
- Díky vysoké odolnosti povrchu lze použít i kovové kuchyňské náčiní
- K přípravě choulostivých potravin i pro smažení při vysokých teplotách
- Dokonalá distribuce a akumulace tepla, přenos tepla po celém povrchu
- Spoří až 1/3 energií oproti tradičním nerezovým pánvím
- Na všechny zdroje tepla, ideální na indukční plotýnce
- Zesílené okraje pro lepší odolnost proti nárazům
- Kombinuje řemeslné zpracování s inovačními technologiemi