Nože WMF – 8 tipů jak vybrat nejlepší kuchyňské nože

💚 TIP: Přečtěte si – Návod: 3 způsoby broušení nožů

💚 TIP: Přečtěte si – Jak vybrat nože WÜSTHOF


Výroba nožů WMF

V Hayingenu, malém městečku uprostřed Švábské Alby, provozuje společnost WMF jednu z největších kováren nožů v Německu. Na začátku výroby v roce 1962 se vyráběly čepele pro stolní nože. Od roku 1977 se začaly vyrábět kvalitní kuchyňské nože, které se staly úspěšným segmentem výrobků značky WMF. Předchozí výrobní linky již nedokázaly uspokojit silnou poptávku, a proto byl výrobní závod v polovině roku 2016 rozšířen.

  1. Kování – žhavý polotovar je po celé délce opracován kovářským kladivem..
  2. Obrysové laserové řezání – čepel je vyřezána laserem z polotovaru ve svém konečném tvaru.
  3. Tepelné zpracování – Ve speciální peci získá každá čepel svou ideální tvrdost a pružnost.
  4. Broušení břitu – Přesné určení optimálního úhlu řezu laserem a konečné přesné broušení.
KováníObrysové laserové řezáníTepelné zpracováníBroušení břitu
žhavý polotovar je po celé délce opracován kovářským kladivem..čepel je vyřezána laserem z polotovaru ve svém konečném tvaru.ve speciální peci získá každá čepel svou ideální tvrdost a pružnost.přesné určení optimálního úhlu řezu laserem a konečné přesné broušení.

Řady a vlastnosti nožů WMF

WMF Chef`s Edition Damasteel®

NEJLEPŠÍ Z NAŠICH NEJLEPŠÍCH Na maso, ryby, zeleninu a mnoho dalších potravin, na krájení, sekání, filetování, porcování: Se třemi různými noži řady Chef’s Edition Damasteel® jste vybaveni pro všechny výzvy v kuchyni. Celá řada je nabízena v řadě WMF Signature, která představuje výrobky s ikonickým designem a nejvyššími standardy. Plynulé přechody mezi čepelí a střenkou i na hřbetu nože, hladký, hygienický povrch, nejvyšší přesnost při řezání, dokonalá ergonomie a vyváženost, vysoká bezpečnost: to jsou naše nože řady Chef’s Edition Damasteel®. Je to řada nožů pro milovníky designu, kteří rádi vaří. Vyrobeno v Německu

WMF Grand Gourmet Damasteel

Absolutní designový vrchol mezi řeznými nástroji WMF: kolekce nožů Damasteel. Pro tuto kolekci jsou různé speciální oceli spojeny pomocí nejmodernější technologie do jedné oceli se 120 vrstvami. Výsledkem jsou jedinečné čepele v kombinaci s ergonomickými rukojeťmi z materiálu Cromargan®, které upoutají pozornost zejména díky své dekorativní kresbě. Žádné dva nože nejsou stejné! Kolekce však není jen vizuálně působivá – nože jsou vybaveny technologií Performance Cut pro vynikající a dlouhotrvající ostrost. Vyváženost zajišťuje tzv. bolster – pečlivě provedené spojení mezi čepelí a rukojetí.

WMF Sequence

Řada nožů SEQUENCE zahrnuje celkem 9 různých nožů – od běžného univerzálního nože, přes kuchařský nůž až po čínský sekáček. Stejně jako se liší jednotlivé tvary čepelí, tak vynikají i vlastnosti použité nerezové a speciálně kalené oceli. Díky technologii WMF Performance Cut jsou čepele vynikající a dlouhotrvající ostrost, den za dnem, řez za řezem. Kinetický ergonomický design s kvalitním vzhledem nýtů a kryty rukojetí z nerezové oceli zajišťuje pohodlné držení a vyvážený pocit při krájení, sekání a porcování. Řada nožů SEQUENCE: správný nůž od samého začátku – s vynikajícím poměrem cena/výkon,

WMF Grand Class

Vzhled, pocit, funkčnost a ostrost – nože WMF Grand Class inspirují po všech stránkách. Řada nožů s ergonomickým tvarem rukojeti skvěle padne do ruky.

Tradiční vzhled nýtů signalizuje kovářské umění. Rukojeti z vysoce kvalitního speciálního plastu se vyznačují bezešvou povrchovou úpravou. Čepele byly vyrobeny technologií Performance Cut. Jsou ostré a dlouho vydrží ostré. Řada WMF Grand Class obsahuje 13 různých nožů a zahrnuje všechny běžné základní tvary čepelí. V této rozsáhlé nabídce si každý najde ten správný nůž – od klasického kuchařského nože přes nůž na chléb a maso až po steakový nůž nebo nůž santoku.

WMF Grand Gourmet

V kolekci Grand Gourmet nabízí značka WMF řadu vysoce kvalitně zpracovaných nožů, které vynikají elegantním vzhledem z nerezové oceli a výjimečnými řeznými schopnostmi. Díky bezešvé povrchové úpravě jsou nože optimálně hygienické. Precizně zpracovaný spoj mezi čepelí a rukojetí, tzv. bolster, zajišťuje vyvážené řezání. Milovníci nožů najdou v 16 produktech kolekce Grand Gourmet vše, po čem touží: od nožů na sádlo až po čínský sekáček a steakové nože.

WMF Spitzenklasse Plus

Kolekce WMF Spitzenklasse Plus obsahuje více než 20 různých nožů a nabízí všem vášnivým kuchařům to správné vybavení pro přípravu lahodných pokrmů: od klasického kuchařského nože přes nože na chleba a univerzální nože až po čínský kuchařský nůž. Kované nože ve vzhledu nýtů jsou vyrobeny ze speciální oceli, jsou pohodlné a bezpečné v ruce a vynikají profesionálním designem. Chcete-li se z nožů těšit po dlouhou dobu, doporučujeme o ně pečovat ručně a skladovat je ve speciálním bloku na nože.

WMF Chef‘s Edition

Pro opravdové profesionály, kteří chtějí maximální přesnost při krájení a kladou důraz na elegantní design, je kolekce nožů WMF Chef’s Edition ideálním partnerem v kuchyni. Plynulé přechody mezi čepelí a záštitou i na hřbetu nože zajišťují, že nože dokonale padnou do ruky. Tato bezešvá povrchová úprava charakterizuje jedinečný design nožů a také usnadňuje hygienickou péči.

WMF Performance Cut-Technologie

Nože WMF jsou mimořádně robustní a vyznačují se dlouhotrvající vynikající ostrostí. Tajemství: spojení tradičního zápustkového kování a moderní přesné technologie. Vysoce kvalitní kalená speciální ocel čepele je základem všech nožů kovaných z jednoho kusu pomocí WMF Performance Cut.

Po kování se lopatky umístí do speciální pece k tepelnému zpracování. Výhoda: Struktura materiálu oceli čepele se mění, takže ocel je tvrdší a lze ji brousit pod ostřejším úhlem. Za tímto účelem se každý nůž individuálně měří laserem, aby se určil optimální úhel řezu.

V závěrečném kroku broušení pak každý nůž dokonale a velmi přesně brousí brusný robot. Všechny čepele s WMF Performance Cut jsou proto extrémně ostré a zůstávají tak déle. Jejich řezný výkon dokonce výrazně překračuje normu DIN.

Skladování a péče: takto zůstanou nože dlouhou dobu ostré

Je třeba vzít v úvahu několik jednoduchých věcí, abyste si mohli dlouhodobě užívat vysoce kvalitní nože. Jak správně zacházet s řezným nástrojem:

  1. Čištění
    Po použití je třeba nože ručně očistit a osušit, nejlépe utěrkou z mikrovlákna. Upozornění: Nože nenamáčejte ve vodní lázni ani je nedávejte do myčky nádobí. Přestože většinu nožů lze mýt v myčce, hrozí riziko, že se na čepeli nahromadí blesková rez. Kromě toho se čepele rychle otupí, pokud narazí na příbory nebo nádobí.
  2. Skladování
    Dobré nože nepatří volně do zásuvky: kvalita ostří se zhoršuje a nože se rychleji tupí, pokud se o sebe navzájem otloukají. Lepší a bezpečnější je ukládat je do bloku na nože nebo na magnetickou lištu. Zde jsou vždy po ruce a dobře chráněné. Bloky na nože jsou k dispozici v mnoha provedeních, která se hodí do každé kuchyně.
  3. Ostření
    K péči o dobrý nůž patří pravidelné broušení, aby se nůž vůbec neztupil. Potřebujete jen brusnou ocel a trochu cviku. Ale pozor: lze s ní brousit pouze nože s hladkým ostřím, nože s vroubkovaným nebo dvojitým ostřím nejsou pro tuto brusnou ocel vhodné.

Kontrolní seznam: Tyto nože patří do každé dobře zásobené kuchyně

Ať už krájíte rajčata, cibuli na kostičky, loupete jablka, filetujete maso nebo sekáte bylinky: Při přípravě pokrmů je nejdůležitější správný nástroj. Protože ne každý nůž je vhodný pro každý typ použití.

Které nože skutečně potřebujete, závisí na individuálních preferencích a četnosti používání. Náš kontrolní seznam vám má pomoci sestavit si vlastní sadu nožů.

K naprosto základnímu vybavení každé domácnosti patří kuchařský nůž, nůž na ovoce a zeleninu a nůž na chleba. Kuchařský nůž je považován za praktický univerzální nůž, jehož široká čepel umožňuje širokou škálu řezných technik. Je k dispozici v různých délkách, zpočátku se doporučuje kuchařský nůž s 20cm čepelí. Pokud hodně vaříte, můžete si pořídit i druhý s kratší čepelí.

Univerzální nože, nože na maso a příborové nože patří k základnímu vybavení amatérských kuchařů stejně jako nůž na sádlo. Stále oblíbenější jsou zde také asijské nože se speciálními čepelemi, jako je čínský kuchařský nůž a nůž Santoku. Investice, která se vášnivým kuchařům vyplatí, protože vydrží celý život a jsou všestranné.

Nezapomeňte: V žádné kuchyni by neměla chybět ocílka a vhodná krájecí prkénka.

Proč vybrat nože WMF? 10 výhod

  • Špičková německá značka WMF více jak 160 letou tradici.
  • Prvotřídní kuchyňské nože mají rozvinuté technologie a prošly zhruba 40 různými výrobními procesy
  • Nože WMF si zachovávají svou ostrost a jsou extrémně odolné a pružné
  • Ostří s dlouhou životností a jsou odolné proti korozi.
  • Vyrobené technologií Performance Cut pro extrémní a dlouhotrvající ostří
  • Široký výběr nožů
  • Inovativní produkty té nejvyšší kvality
  • Nerezová ocel Cromargan® je jedním z mnoha patentů společnosti WMF
  • Nabízí inovativní produkty nejvyšší kvality s propracovaným designem a vynikající funkčností
  • Kontrola ostří laserem

Kde koupit nože? Doporučujeme tyhle e-shopy:

Najprodávanejší nože WMF za rok 2021

Sada nožů Spitzenklasse Plus WMF 3 ks

Recenze zákazníků

Kvalitné, ostré nože
Příjemný a pohodlný úchop
Kontrola ostří laserem
Skvělý poměr cena – výkon

Souhrn

Nýtované rukojeti ze speciálního, vysoce kvalitního plastu mají nově zaoblené hrany a jsou příjemné na uchopení.  Čepele jsou vyrobené inovativní technologií Performance Cut a ostří je kontrolované laserem.

5

Kuchařský nůž Spitzenklasse Plus PC WMF 15 cm

Recenze zákazníků

Vynikající kvalita, ostrý nůž, příjemný do ruky
Nemá chybu,perfekně sedne do ruky.
Pěkný vzhled
lehký oproti jiným nožům této velikosti

Souhrn

Nýtované rukojeti ze speciálního, vysoce kvalitního plastu mají nově zaoblené hrany a jsou příjemné na uchopení.  Čepele jsou vyrobené inovativní technologií Performance Cut a ostří je kontrolované laserem.

5