Recenze: titanové pánve WOLL Diamond

I když teflon a keramika zůstávají oblíbenou volbou, oba tyto nepřilnavé materiály jsou již starou novinkou. Nepřilnavé nádobí nyní přechází na další velkou věc – nepřilnavé nádobí vyztužené diamanty!

Společnost Woll Diamond je jedním z nejvýznamnějších jmen na seznamu společností, které se zasloužily o revoluci v oblasti nádobí s diamantovou výztuží. V tomto blogu budeme recenzovat pánev Diamond Lite Fry Pan od společnosti Diamond Woll.

Většina nádobí Woll Diamond se vyrábí v nejmodernější továrně, která je speciálně zřízena pro velkovýrobu nepřilnavého nádobí s diamantovým povrchem.

Kde koupit pánve WOLL? Doporučujeme tyhle e-shopy:

Pánev Diamond Lite Fry Pan je vyrobena v Německu a nabízí vysokou hodnotu z hlediska funkčnosti, kvality, spolehlivosti a designu. Přečtěte si další informace o této zajímavé technologii a zjistěte, zda je pánev Diamond Lite Fry Pan tou správnou volbou pro vás.

3 hlavní výhody řady Diamond Lite

DIAMANTY NA VĚČNÉ ČASY.
Výrobky Diamond Lite vám zůstanou po dlouhou dobu. Na jejich pětivrstvý diamantový povlak odolný proti řezání a oděru se prakticky nic nelepí a čištění je hračka. To zní jako začátek krásného přátelství.

ŠETŘÍ ČAS, ENERGII A PENÍZE.
Vyberte si mezi 8 mm silným indukčním dnem pro mimořádně účinný přenos tepla nebo 6 mm silným termickým dnem (pro plynové, elektrické a sklokeramické sporáky), který se nedeformuje ani při nejvyšších teplotách.

I MYTÍ NÁDOBÍ JE TEĎ ZÁBAVA.
Díky diamantovému povlaku je pánev opět čistá rychleji, než se zdá. Nebo ji můžete jednoduše vložit do myčky, nejlépe bez rukojeti. Čisté.

Dokonalé nádobí pro každý den a každý pokrm. Robustní, lehká a s vynikajícím výkonem – ať už připravujete rychlé, zdravé rodinné jídlo, nebo dáváte s dětmi péct koláč do trouby. Řada Diamond Lite je jako pomocná ruka na sporáku, od kvality přes všestrannost až po spolehlivé mytí, tato řada vám každý den usnadní život v kuchyni.

Vlastnosti pánví Woll Diamond Lite

Každý výrobek Diamond Lite, který opouští naši továrnu v Saarbrückenu, je ručně litý. A to díky vysoce kvalitní, zušlechtěné hliníkové slitině – zaručeně bez vzduchových kapes a zesílenému okraji pro vysokou odolnost proti nárazu a snadné nalévání. Takové úrovně kvality lze dosáhnout pouze ručně – a to je pro nás opět typické.

Teplo se v pánvi Diamond Lite rozvádí mimořádně rychle a rovnoměrně a silné stěny a dno zajišťují její dokonalé skladování. Můžete ji tedy dát přímo na stůl – celá rodina bude mít radost, že druhá porce je stále stejně horká, jako by byla přímo ze sporáku. Cesta k mužskému srdci vede přes žaludek.

Je pravda, že není snadné si představit pánev bez rukojeti. Ale bez ní se prostě lépe hodí do trouby, dřezu, myčky a kuchyňské skříňky. Ale i masivní rukojeti mají zřejmé výhody: protože jsou vyrobeny z nerezové oceli nebo fenolu, nejenže skvěle vypadají, ale jsou také bezpečné pro trouby do 250 stupňů.

Materiál a technologie pánve

Pánev Diamond Lite Fry Pan je vyrobena s použitím nejmodernějších diamantových technologií a materiálů, aby bylo vaření zábavné a pohodlné.

Neuvěřitelný diamantový povlak s nanotechnologií je známý jako Diamond Plus a je uznáván jako jeden z nejlepších nepřilnavých povlaků na světě.

Pojďme se podívat, jak to všechno funguje. Nejdříve se diamantové krystaly zahřejí na extrémně vysokou teplotu a pomocí plazmové pistole se vstříknou hluboko do hliníkového povrchu nádobí.

Vysoké teploty (až 1984 °C) umožňují diamantovým krystalům proniknout hluboko do kovu a vázat se.

Protože se jako základní kov používá hliník, je zaručen rychlý a rovnoměrný ohřev. Konečně se tedy můžete přestat obávat horkých míst a užívat si vaření na pánvi s rovnoměrnou nepřilnavostí a schopností ohřevu.

Proces pískování vytváří tvrdou základní vrstvu s diamantovým povrchem, která je odolná proti poškrábání a pořezání. Diamanty posypaný povrch je zdaleka nejlepší a nejodolnější základní vrstvou, která se v současné době v nepřilnavém nádobí používá.

Dále následuje antikorozní vrstva. Jedná se o vrstvu antikorozního materiálu, která funguje jako ochranný štít, aby pánev a tvrdý podklad časem nekorodovaly nebo se nepoškodily.

Hlavním účelem této vrstvy je zvýšit životnost pánve a učinit ji odolnější a pevnější.

Přidává se vrstva základního nátěru, která pomáhá nepřilnavému materiálu přilnout k tvrdému podkladu. Je důležitou součástí procesu a ovlivňuje celkovou účinnost pánve v kuchyni. Pomáhá také zlepšit nepřilnavé vlastnosti pánve, takže je ideální pro každodenní vaření.

Nakonec pánev dostane finální vrchní vrstvu s diamantovým povrchem. Vnější vrstva je napuštěna skutečnými diamantovými krystaly. Mějte na paměti, že diamant je jedním z nejtvrdších materiálů známých člověku.

Pětivrstvá vrchní vrstva s tvrdým diamantovým základem tedy přirozeně funguje jako kouzlo, aby byla pánev odolná proti poškrábání a pořezání.

Díky superjemným nanočásticím obsaženým ve vrchní vrstvě navíc pánev vykazuje mimořádně nepřilnavé vlastnosti.

PTFE a PFAO free = bez škodlivých látek

Nádobí Woll Diamond zcela neobsahuje PFAO. PFAO je toxický materiál, který se dříve používal v nepřilnavém nádobí.

Je známo, že při vysokých teplotách produkuje toxické výpary, které se při vaření dostávají do jídla.

Tyto výpary jsou spojovány s řadou zdravotních potíží, a proto je nyní výrobcům nepřilnavého nádobí zakázáno používat PFAO při výrobě nádobí.

Společnost Woll Diamond, která patří mezi nejlepší výrobce nádobí na světě, tyto normy dodržuje a vyrábí nádobí 100% bez obsahu PFAO.

Na druhou stranu PTFE je jiný příběh. Pokud budete hledat na internetu, najdete určité obavy ohledně statusu PTFE těchto pánví, protože webové stránky společnosti neobsahují v tomto ohledu žádné informace.

To však neznamená, že výrobky nejsou bezpečné pro použití nebo že jsou méně kvalitní.

Je důležité zdůraznit, že na rozdíl od PFAO není PTFE toxický ani není považován za zdravotně rizikový. Jedinou obavou je, že PTFE se při velmi vysokých teplotách rozkládá a uvolňuje výpary do životního prostředí. Vdechování těchto výparů nemusí být bezpečné.

Totéž však lze říci o všech druzích výparů uvolňovaných při vaření. Dokonce i olej používaný k vaření produkuje výpary, které nejsou bezpečné, jakmile se změní na kouř.

Proto i když pánev Diamond Lite Fry Pan neobsahuje PTFE, není to důvodem k obavám, dokud pánev nepřehříváte na velmi vysoké teploty.

Stačí tedy, když si pečlivě přečtete pokyny výrobce a zdržíte se přehřívání pánve.

Podstatné je, že PTFE není klasifikován jako zdraví nebezpečný. Proto je pánev Diamond Lite Fry Pan bezpečná pro dlouhodobé používání.

VýhodyNevýhody
Technologie nové generace s diamanty
4x rychlejší vedení tepla díky diamantovým krystalům
Vysoce odolná, lehká a pevná základna
Vhodné do trouby a myčky nádobí
odolný proti pořezání a poškrábání
Nalévání bez problémů
Odolnost proti nárazům
Neobsahuje PFOA
Bez poklice
Omezená záruka
Drahé
Pevná rukojeť na rozdíl od odnímatelných rukojetí

Kde koupit pánve WOLL? Doporučujeme tyhle e-shopy:

10 faktorů pro výběr příborů – kompletní nákupní návod

Výběr správného příboru není jednoduchý úkol. Nože, lžíce, vidličky, lžičky by se vám měly líbit, odpovídat vašim nárokům na kvalitu a také splňovat požadavky na cenu. Pokud se zrovna chystáte příbory pořídit, poradíme vám, jak vybrat ty nejlepší. Je třeba…

10 typů nožů do kuchyně. Vybrali jsme ty nejlepší

Kuchařské nože Kuchyňský nůž je v podstatě obecné označení nožů používaných v běžné kuchyni. Má klasický tvar, střední či větší velikost a univerzální zaměření. Kvalitní nůž poznáte především podle jeho precizního zpracování, ostré a pevné čepele a do ruky dobře padnoucí rukojeti. Neměl by…

10 VÝHOD TITANOVÝCH PÁNVÍ

Titanové pánve nabízejí momentálně nejlepší ze všech dostupných nepřilnavých povrchů a vyhovují zdravé přípravě potravin. Lité hliníkové jádro zodpovídá za perfektní vedení tepla a tím každý den šetří peníze za energie. Tělo nádoby ze slitiny hliníku, křemíku a hořčíku bylo vyráběno metodou…

10 výhod WOK pánve + 5 rad pro vaření s WOK

Mezi jednu z nejuniverzálnějších kuchyňských náčiní zajisté patří pánev wok. Nejdůležitější roli při výběru woku hraje materiál. Hlavní faktor, bez něhož se natrápíte s připálenými jídly a následným mytím, je nepřilnavost, na něž se při výběru určitě zaměřte. Základní pánve wok…

5 nejlepších titanových pánví 2021

Jak si vybrat titanové pánve a jejich výhody jsme si již řekli v tomto článku: 10 VÝHOD TITANOVÝCH PÁNVÍ Podívejme se nyní na TOP 6 titanových pánví, které doporučujeme. Nejlépe hodnocená titanová pánev Titanová pánev na indukci Ø 28 cm…

5+ triků, jak vyčistit pánev, aby vypadala jako nová

Lze na litinu použít mýdlo? Jak obnovíte lesk mědi? Zjistěte, jak správně čistit pánve – a jakým produktům se vyhnout.Je pravděpodobné, že nevaříte pouze na jednom typu pánve. Existuje babiččina litinová pánev na škvařící se slaninu, vaše věrné nerezové nádobí…