200 let řemesla. Nadčasový design. Spolehlivý výkon.
WÜSTHOF Classic nabízí měřítko nožů pro velké i malé úkoly. Tradiční design se třemi nýty je oblíbený po celé generace. S dokonalým vyvážením tato plně kovaná nýt pracuje s přesností a lehkostí. S více než 70 tvary čepelí, ze kterých si můžete vybrat, neexistuje žádný úkol, který byste nezvládli.
Speciální proces broušení nožů WÜSTHOF PEtec (Precision Edge Technology) zajišťuje ideální úhel ostří. Jde o špičkovou technologii, kdy jsou nože broušeny za pomoci robotů, které jsou řízeny a kontrolovány počítači. Výhodou tohoto postupu je přesná geometrie po celé délce ostří, pozoruhodný a extrémně vysoký počáteční řezný výkon nože, srovnatelný s ostrou břitvou, a v neposlední řadě dlouhá životnost ostří.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|
Je nejoblíbenější řadou z nabídky značky Wüsthof, a to nejen pro vysoký komfort použití. Jde o klasické nože s nýtovanou rukojetí, jejichž čepele jsou kovány z jednoho kusu legované nerezové nožířské oceli X50CrMoV15. Nůž má celokovové jádro rukojeti, obal rukojeti černý či krémový a 2/3 ochranné zakončení (ochrana prstů) umožňující využití celého ostří a usnadňující ostření. Optimálně vyvážené nože předcházejí únavě při dlouhodobé práci.
Rukojeť nožů Classic Ikon je vyrobena z odolného syntetického materiálu v typickém designu se třemi nýty. Rukojeti byly navrženy v souladu s požadavky ergonomie, jsou určeny pro pohodlnou práci bez únavy.
Precision EdgeTechnology - nová technologie broušení Wüsthof zajišťuje: extrémně vysoký počáteční řezný výkon nože, optimální ostří po celé délce čepele, vyjímečně dlouhou životnost ostří.
Kuchařský nůž Classic Ikon 20 cm
Nůž má celokovové jádro rukojeti, plné ochranné zakončení (ochrana prstů) a je 100% Made in Germany/Solingen. Perfektně vyvážené, kované z jednoho kusu kvalitní oceli. Ergonomický design rukojeti vypracován ve spolupráci s profesionálními kuchaři.
Pro své skvělé vlastnosti obdržela řada Gourmet v USA dokonce i významnou pečeť kvality a hygieny NSF.
Wüsthof Crafter je řada nožů, která je stejně rozmanitá jako zájmy moderního člověka. Kombinuje klasický design, robustní materiály, příjemný pocit a bezpečnou manipulaci. Rukojeti jsou vyrobené z masivního kouřového dubu. Čepele jsou kované z jednoho kusu nerezové oceli s vysokým obsahem uhlíku. Dlouhodobá extrémní ostrost díky technologii PEtec - WÜSTHOF Precision Edge Technolog. Ochrana rukou na konci rukojeti je tvarovaná tak, aby byl nůž vždy držen bezpečně. Hlava chrání prsty, přičemž vyvážení umožňuje obratnost a usnadňuje přesnou práci.
Velmi oblíbená řada pro anatomicky řešenou rukojeť z odolného plastu a výborné vyvážení nožů. Moderní série nožů Grand Prix II, jejichž čepele jsou kovány z jednoho kusu legované nerezové nožířské oceli X50CrMoV15, zaujme jednoduchým čistým designem, kvalitou zpracování a následně pak vysokým komfortem použití. Rukojeť nožů je vyrobená z odolné syntetiky v černé barvě je velmi pohodlná na použití nejen pro svůj ergonomický tvar, ale také pro protiskluzový povrch použitého materiálu.
Série nožů Gourmet představuje kvalitní nože značky WÜSTHOF v oblíbeném tradičním designu tří nýtů. Jejichž čepele jsou precizně vyřezávány laserem z ocelového pásu legované nerezové nožířské oceli X50CrMoV15. Vyráběny jsou ve 12 až 14 krocích. Díky použití vysoce kvalitních materiálů a preciznímu broušení se pyšní vysokou a dlouhotrvající ostrostí.
Nekované nože z nerezové oceli, kov dosahuje do poloviny syntetické rukojeti, jsou tvrzeny na 56°-57° Rockwella. Řada Silverpoint je nejlevnější řadou nožů značky Wüsthof, přesto je ale výroba každého nože otázkou 12 - 14 pečlivých kroků.
Čepele s hladkým ostřím vytvářejí velmi hladký a čistý řez. Vhodné na krájení masa, zeleniny, ovoce, bylinek, ryb.
Čepele s vroubkovaným ostřím jsou obvykle známy jako „nože na chléb“ nebo „vroubkované nože“. Vhodné na krájení pečiva, rajčat, měkkého ovoce a zeleniny, na dorty, pečené maso s křupavou kůrkou.
Čepele s dutým výbrusem - štěrbiny v čepeli vytvářejí při krájení vzduchové kapsy „Dutiny“ zajišťují, že se k čepeli nic nelepí - na krájení tenkých plátků, jak je často zapotřebí při krájení šunky, lososa nebo carpaccia.