✅ Není lepší způsob jak se rychle a zdravě stravovat než vařit v tlakovém hrnci.
✅ Pára je při vaření nasycená vůněmi a chutěmi pokrmu, (téměř) nikam neodchází, zůstává v hrnci maximum vůně a chuti.
✅ Připravíte s minimálním úsilím a bez nutnosti trávit v kuchyni dlouhé hodiny.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|
Velkou a nespornou výhodou vaření v tlakovém hrnci je úspora času. Díky vysokým teplotám a tlaku uvnitř uvaříte většinu potravin daleko rychleji než běžným způsobem.
Klíčem k rychlosti „papiňáku“ (papinový hrnec) je zvýšený tlak uvnitř hrnce. Vyšší tlak „oddaluje“ bod varu vody (za běžného tlaku cca. 100 °C) a umožňuje vznik mokré páry o teplotě 120 – 130 °C. Vyšší teplota samozřejmě znamená rychlejší přípravu potravin.